BRF Stallet Oppeby Idag

Oppeby gård består av stora grönområden med närhet till både skog samt ängsmark med skymt av Nyköpingsån som rinner förbi längs med Sörmlandsleden.

Service

I området finns nästan all typ av tänkbar service – välsorterad matbutik – ICA Supermarket, pizzerior, konditori, hamburgerrestaurang – Burger King, post ombud, bemannad bensinstation – Preem. I området eller i direkt närhet finns det flera förskolor samt skolor och Hargs bollklubb.

Kommunikationer

Till centrum tar du dig enkelt med hjälp av flera bussförbindelse, resan tar ca 8 minuter. Skavsta flygplats ligger endast några kilometer bort och nås bekvämt med buss.

Faciliteter

I vår bostadsrättsförening har vi 20 st hus fördelade på fem gårdar, fyra hus på varje gård varav ett med källare, förutom på gård ett där vi har två källarhus, ett som inrymmer våra föreningslokaler. I källarhusen finns ett hobbyrum, tvättstugor, cykelrum och källarförråd.

Vi har totalt 276 lägenheter, 1:or, 2:or, 3:or och 4:or. I trappuppgångarna finns det ett närförråd till varje lägenhet. Till varje lägenhet hör en vit pärm med användbar information för den som flyttar in, fråga säljaren efter pärmen om den inte finns kvar. Föreningen har byggnadslov på inglasning av balkonger. Det finns garage, carportar och parkeringsplatser, samtliga med kösystem, dessutom gästparkeringsplatser. Vi har nyligen undersökt hur det är med våra stammar och behöver inte göra något stambyte än.  Relining i våra avloppsrör genomfört under år  2013. OVK (obligatorisk ventilations-kontroll) genomförd 2015, Radonmätning 2009 och Statuskontroll på alla lägenheter 2011. Nya fönster insatta under året 2013. Information om styrelsen sitter anslaget i trappuppgångarna. Föreningens info-blad heter Styrelsenytt och kommer ut en gång i månaden sep. – juni.